Zonnepanelenbedrijf Solention uit Ede maakt doorstart

Het Edese zonnepanelenbedrijf Solention zal een doorstart maken door de overname door Suntech Energy uit Veenendaal. Suntech Energy verstevigd daarmee hun positie als hoogst gewaardeerde zonnepanelen-leverancier in de Gelderse Vallei. Hiermee wordt voorkomen dat klanten niet weten waar ze terecht moeten voor de monitoring en service van hun zonnepanelensysteem.

Volgens Wouter Pilon, directeur/eigenaar van Suntech Energy, is het een logische stap die volgt uit de snelle veranderingen in de markt. ‘Na een forse daling is er sprake van een licht stabiliserende markt. Waar eerder bij de traditionele zonnepanelen-bedrijven alles draaide om nieuwe groei, en daarmee om de dagelijkse aanleg van nieuwe installaties, verschuift dat nu richting het belang van goede service en een verbreding van diensten’.

Bedrijven moeten zich wat hem betreft aanpassen willen ze recht van bestaan hebben in deze markt. ‘Er liggen zo’n 3 miljoen zonnepanelen-installaties op de Nederlandse daken. Natuurlijk zullen er altijd nieuwe daken bijkomen, maar onderhoud en service gaan de komende jaren een belangrijkere rol spelen. Daar zijn veel bedrijven kijkend naar de overhead kosten niet op ingericht. Dat is ook de reden dat veel bedrijven omvallen.

‘Suntech Energy heeft een half jaar geleden besloten zich te verbreden middels Solar Support en de installatie van onder andere R290 warmtepompen. Deze diensten worden nu ook aan de klanten van Solention aangeboden, wij willen hen hierin ondersteunen. Met onze kennis op het gebied van warmtepompen en boilers kan de klant vervolgens een totaalpakket geboden worden. Zo kunnen de klanten die sinds eind juli in de onzekerheid zaten weer verzekerd zijn van de monitoring van hun zonnepanelen en in het geval van een storing staat er een snelle en gedegen service-dienst in de vorm van Solar Support voor hen klaar’, aldus Pilon.

Solention is een gewaardeerde naam in Midden-Nederland en wij houden deze graag in stand. Solention zal dan ook als merknaam in markt actief blijven en gewoon bereikbaar blijven via www.solention.nl of 0318-304612.

Terug naar nieuwsoverzicht